Gå til hovedindhold

Kløverparken

Velkommen til børnehaven Kløverparken - en lille institution med stor vægt på nærhed. Hos os skaber vi en tryg og sjov hverdag i gode og hyggelige rammer

Glade børn på tur
 • Læs op

Indhold

  Kløverparken er en lille institution, som giver gode rammer for tryghed og trivsel. Vi arbejder med åbne grupper, så personale og børn har et godt kendskab til alle. Vi vægter den gode relation mellem voksne og børn og børnene imellem meget højt, og hos os ser vi ofte, at de store børn hjælper de små. Vi ser legen som en forudsætning for læring. Det betyder, at det engagerede personale bruger meget tid med at lege med børnene, i større eller mindre grupper. Både når vi har pædagogiske planlagte aktiviteter, og når det er barnet som inviterer ind.

  Vores grundsyn er at alle børn gør det bedste de kan, og at det er os voksne, der skal ændre på noget, hvis der er et barn som har noget det bøvler med. Vi har en høj faglighed, hvor vi omsætter vores viden til lege og aktiviteter, der støtter barnet bedst muligt i dét som barnet har brug for at lære. Det er rart for alle børn at kunne klippe med en saks, når det starter i skole, men ikke alle børn synes det er sjovt at klippe påskepynt. For nogle er det måske sjovere at actionfigurene er blevet fanget i de gamle garnrester og skal klippes fri, eller at der skal laves superheltekapper, masker eller prinsessekjoler til alle dyrene i zoologiskhave. Legen skal ikke opleves som en opgave, men vi kan godt sætte nogle rammer op som udfordrer og styrker barnet. 

  Sådan ser her ud

  Forrige Næste

  Kløverparken er en lille børnehave med en hyggelig og hjemmelig atmosfære. Vi har mange små rum, som giver mulighed for at børnene kan lege i mindre grupper, uden hele tiden at blive forstyrret. To af vores stuer adskilles af en skydedør, som giver mulighed for at vi sammen kan holde fødselsdage med begge grupper, fordi vi gerne vil bevare oplevelsen af at vi er et helt hus.

  I puderummet er der plads til at tumle, hører musik og have lidt mere fart og lyd på. Her bygger vi også huler og klatre i ribberne. Ofte er der mange børn, som gerne vil bruge dette rum og vi deler det ofte op så små og store indimellem er der på skift, så alle for mulighed for at udfolde sig på det niveau de er på, uden at skulle være bange for store armbevægelser.

  Vores legeplads er delt op i flere afdelinger og flere niveauer. Her har vi igen lagt vægt på at det skal være muligt at lege i mindre grupper, da vi tror på at det er i legen vi udvikler os alle mest. Den uforstyrrede leg, evt. med hjælp fra en voksen, er vigtig for barnets trivsel og tryghed.

  Læs mere om Kløverparken

  I kløverparken er vi 34 børn og 6 voksne. Vi er delt op i to grupper, som primært fungerer som spisegrupper. I løbet af dagen laver vi ofte aktiviteter på tværs. Det kan være ud fra lærerplanerne, hvor vi har fokus på emner som sprog, motorik, kreativitet - enten "hjemme" i børnehaven eller som en del af en tur ud af huset. Her leger vi med rim og remser, eventyrfortællinger, får fodbad, har vandrelaug for de mindste og meget mere. Vi har et godt samarbejde med Katrinebjergskolen, hvor vi både går på biblioteket og i gymnastiksalen.

  De planlagte aktiviteter foregår efter dagens samling, hvor vi både fortæller, synger og leger sammen.

  Vi har hvert år en række traditioner, som vi afholder hele huset sammen. Det er blandt andet krible krable-dag, fastelavn, eventyrfest (hvor vi tager afsked med de kommende skolebørn) og julefrokost.

  I børnehaven serverer vi morgenmad frem til kl. 7.30. Her kan de børn der møder tidligt sidde hyggeligt og få havregryn eller et stykke brød.

  Vi har kostordning og får mad leveret ude fra. Vi får varm mad to gange om ugen og ellers får vi rugbrød med pålæg. Vi oplever, at det er meget givende for børnene at sidde sammen og spise det samme. Der er mange gode snakke omkring maden, og generelt spiser vi længe, fordi børnene hygger sig. Børnene deltager i oprydningen og smører selv deres mad. Vi oplever en stor madro og et stort madmod.

  Om eftermiddagen skal børnene selv have madpakker med hjemme fra. Vi anbefaler at det søde i madpakken er frugtsukker, og vi serverer vand og mælk til madpakkerne.

  Herunder kan I se kontrolrapporterne fra vores madleverandør:

  Vi stemmer om det

  Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  I en lille børnehave som vores, oplever vi at vi alle har et stort kendskab til det enkelte barn og dennes familie. Det er rigtig vigtigt for vores samarbejde med jer, hvor vi gerne vil skabe et tillidsfuldt, åbent og ærligt samarbejde. Vi holder et opstartsmøde med jer når jeres barn starter i børnehaven og holder derefter en samtale efter ca. 3 måneder, hvor vi taler om hvordan jeres barn er faldet til.

  Hvis vi oplever, at der er noget jeres barn bøvler med, vender vi det naturligvis med jer, så vi sammen kan finde en løsning og så I ved, hvad der foregår I jeres barns børnehaveliv.

  Få indflydelse på hverdagen

  Vi har et aktivt forældreråd, hvor vi tager små og store ting op. Forældrerådene i dagtilbuddet samarbejder med dagtilbudsbestyrelsen, som består af medlemmer fra afdelingernes forældreråd.

  Du kan læse mere om arbejdet med forældreråd og bestyrelse i dagtilbuddet i linket herunder.

  Samarbejde med forældre

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel    

  Du kan se vores pædagogiske læreplan samt evalueringen af denne herunder.